Tips osv.

 

Her kan du se forskellige nyttige tips som jeg selv bruger engang imellem, hvis du selv har idéer eller bare har nogle gode tips du selv vil dele med andre, skal du være velkommen til at sende mig en mail så vil jeg smide dem op på den her side.

 

Fil toppen på din diode:

Mange kraftige dioder bliver kun lavet med en lille spredningsvinkel pga. at de som regel kun bliver produceret til applikationer som kræver kraftigt punktbelysning, men mange folk har dog brug for en kraftigt diode med en meget større spredningsvinkel til styling af feks. et computer kabinet m.m. Dertil har jeg et lille enkelt trick jeg selv har benyttet en del.

Man tager en lille fin fil og filer toppen af dioden flad, så den ikke har en linse virkning. På denne måde opnår man som regel en mange dobling af spredningsviklen alt efter hvordan diode chippen er konstrueret. Man skal dog passe på man ikke filer for langt ned, da der inde i dioden er nogle meget tynde elektroder som man kan komme til at file over, og derved gøre dioden ubrugelig. Dog skal man på de fleste dioder file rimeligt langt ned, for at man kommer ned til disse elektroder.